Välkommen

Jag hoppas att kunna inspirera er andra tjejer och killar som känner er som "vanliga" människor med stora mål. Följ mig på vägen, uppmuntra och motivera gärna när det går trögt. Kom gärna med kommentarer och egna funderingar.

Varför denna blogg?
Varför bloggar om löpning och träning om det redan finns en massa om temat därute? Och varför just jag? Jag, som avskyr namnet "bloggare" har nu själv blivit en av dem, eller? Jag, som inte har några tider att skryta med. Varför ska just JAG skriva om löpning? Jo. Faktum är att jag läser om löpning och andra träningsformer minst 1 gång om dagen, är ute på slingan flera gånger i veckan, har mål med min träning och funderar över en mängd frågor. Men jag har upptäckt att de flesta som skriver eller bloggar om löpning, de flesta artiklar som skrivs är av löpare som i mina ögon är jätteduktiga. Har bra tider, är unga ;-) eller har något i deras livsstil som inte alls överensstämmer med min. Jag blev själv inspirerat av Therese Nordström som är ungefär lika gammal som jag, inte tillhör någon klubb, inte har några barn men ändå lyckas med sina stora mål. Och då har hon ändå helt andra resultat än vad jag har. "Men ändå", tänkte jag, "hoppas att jag hittar liksinnade, det kanske kan bli jag någon dag som inspirerar andra?". Tänk att satsa på en kvalplats för nästa friidrotts EM när man redan är 33 år gammal (Therese, alltså!). Trodde faktiskt inte att det var möjligt. Men där ser man, bara man tror på sigsjälv och satsar stenhårt så uppnår man mycket.

Med denna blogg vill jag å ena sidan få ned mina tankar på "papper", å andra sidan så finns det kanske någon som har samma funderingar som jag, kämpar med samma saker. Denna blogg är av en vanlig tjej utan större författarkunskaper, tysk bakgrund (därav alla stavningsfel) men stor glädje för löpning (först och främst), för alla som befinner sig i liknande situationer och letar efter tips och diskussionspartner.

Mina mål
I början när jag startade bloggen handlade allt mest om löpningen. Jag började från 0 och ville klara av Stockholm Marathon 2011 (vilket jag också gjorde på tiden 4:49!). Sedan blev målet att göra en klassiker och det målet finns väl fortfarande med på kartan. Men efter ett instäld öppet spår och Vansbrosim så insåg jag att detta med klassikern inte är det enklaste. Att hålla sig friskt och skadefritt och har tränat tillräckligt - inte så lätt.

Målet nu med träningen är att få till en allsidig, rolig träning. Jag gillar lika mycket att ta en kort joggrunda på 3 km runt kvarteret som att springa eller cykla ett långpass på flera timmar. Målet är att hålla sig friskt och fitt för att klara av mycket träning. 

Vandringen
En stor passion är vandringen. Att njuta av naturen, att ta sig fram med de egna fötterna. Från början handlade det om att vandra Kungsleden, att bestiga Kebnekaise och sedan att åka till Nepal och få se Mt. Everest. Kungsleden har jag nu vandrat 2,5 gånger. Jag har hunnit med 2 toppförsök på Keb och en resa till Nepal är mycket nära. Tidigare ville jag upp på Peak Island men det känns ändå lite överkurs. Klara jag av en vandring till Everest Base Camp inom snar framtid så kommer jag att vara lycklig med det!