lördag 26 juni 2010

Fortfarande sjuk och otrolig rastlös!

Skulle man själv kunna välja så skulle man vilja använda en timemaskin och förflytta sig till dagen då man står på spåret igen. Men sjukdom tillhör ju livet och så gör även tillfrisknandet. Man är ju glad att operationen gick så bra men när sjuksköterskan antydde att jag förmodligen kan börja träna igen redan efter 4 dagar och nu har det gått 10 dagar och jag är fortfarande sjukskriven så börjar man fundera...

Nåväl. Efter en trevlig midsommar med släkt och vänner på Ekerö sitter man igen framför datorn och läser om löpning medan husmannen heja på Ghana.

Eftersom jag har haft problem med benhinnorna har jag under nästan samtliga pass använt mig av enklare kompressionsstrumpor från apoteket. Man klippar till dem och kan egentligen slänga dem efter några gångers användning. Har dessutom funderat på hur man ser ut när man springer i korta tights med dessa fula, hudfärgade nätstrumpor... Då läser man om att det faktiskt finns riktiga kompressionsstrumpor att köpa som t.o.m. kan se snygga ut. Petra Månström bloggar på sin SvD Marathon-blogg om dessa,
http://blogg.svd.se/maratonbloggen?ID=19669#articlecomments. Det är säkert något jag ska spana in.

På torsdag är TSM:s tredje träningstillfälle inför Stockholm Halvmaran. Som sagt har jag redan missat 2 tillfällen och jag är tveksam om jag kan vara med på den tredje. På torsdag ska det springas 5 km och beroende på tiden får man se i vilken grupp man platsar. Jag är ju anmält till 2.10 - 2.15 gruppen men har följt Anders program för 2-timmars gruppen. Det vore ju kul att se om man nu kan platsa i 2-timmars gruppen men med tanke på min situation lär jag inte kunna prestera alls på torsdag. Ja, ja. Det är bara att gilla läget.
Marathon-tankar

Jag kommer som så många andra att följa en av Anders Szalkais program. Så klart funderar man redan nu på en drömtid. Hur ska man tänka då?

- Hur mycket är jag beredd på att satsa? Vill jag träna 3 eller 4 gånger per vecka?

- Hur många km per vecka vill jag löpa? 20? 30? 40?

- Hur kommer jag att motivera mig under hösten och särskild vintern? Tar jag ut mig på egen hand?

- Ska man hitta träningskompisar (hur???) eller ska man gå med TSM?

- Ska man åka på tränings camp? Marathon 1 eller 2 veckor? Ultra-löpning?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar