söndag 10 juni 2012

Siljan runt


Nu gjorde jag det alltså - cyklade Siljan runt. Och? Jo, jag passerade 100 milsgränsen! (1111 racer-km!)

Igår, lördag, cyklade jag på egen hand runt "lilla pölen". Jag tåg bilen till Leksand och började turen därifrån. Från Leksand gick det via Siljansnäs (följ skyltarna till  Sollerön och sedan även Siljansnäs) till Gesunda och över till Sollerön.

Kyrkan i Sollerön. Här startar motionsloppet "Siljan runt" första helgen i juni.
Dessa första mil gick rätt så lätt, dock kände jag onsdagens runda i kroppen. baken gjorde fortfarande ont och benen var inte direkt pigga. Men vädret var på min sida, jag hade medvind och solen sken.


Efter Sollerön går det mot Mora. Det blev lite stökigt strax före Vinäs. Jag missade första svängen till Vinäs men så tog jag nästa (vilket var bättre tror jag). I Mora blev det återigen lite krångligt med trafiken och jag började cykla på cykelbanan. Big misstake!!! Den slutade på en parkeringsplats och man fick krånglar sig ur det igen.

Efter Mora följer man en bit på väg 70 innan man svänger in mot Nusnäs för att sedan återgå till väg 70. Denna del var den tråkigaste. Och dessutom hade jag börjat cykla motvinds. Nu tog det emot och jag började ångra utflykten. Det behövdes en del mikropauser...

Väg 70 ända in till Rättvik där det började spöregna. Jag tog in på Fricks konditori och åt en leverpastej-macka och drack en coca-cola. Åh så gott. Väl behövd energi! Jag hade sett framemot denna längre fikarast. Andra gäster undrade om jag inte cyklade på fel ställe (runt fel "pöl", tänkte jag själv senare). Hehe, nejdå, Vätternrundan går nästa helg :) 

Nu hade jag cyklat i 10 mil. Och det som väntade var Tällberg (med backen) och så åter tillbaka till Leksand. Ok, det skulle jag väl greja.

Efter Rättvik svänger man då höger in mot Tällberg. Det blev en vacker färd. Sedan kom Tällberg-backen. Och jo, den var rätt så jobbigt. Hade hört att många börjar gå där. Hade även kollegan Hasses råd i öronen att farten inte skulle vara FÖR sakta annars tar det slut direkt. Med dessa ord/råd i öronen tog jag i ordentligt. Uppe på backen åt jag min andra Gainomax bar, samtalade lite med nyfikna och njöt av utsikten.

I Tällberg, backen till höger.

Nu hade jag tillräckligt med energi för att cykla återstående 12 km. Men jag var ändå glad när jag rullande in i Leksand. Än en gång rejält trött.


Siljan runt sammanfattat:

- Distans: 125 km
- Rullsnitt: 24,4 km/h (fram till Mora: 26,8)
- Tid: 6 tim (inkl. stopp)
- Banan: Upp och ner, backigt alltså. Myyyycket fint, förutom den delen som går på väg 70 (undrar om jag cyklade rätt...?)
- Form: Inte den bästa. Axeln smärtade, baken gjorde ont, nacken blev stel.

Nu blir det i princip cykelvila fram till Vättern. Kanske en kortare tur men inget märkvärdigt. Nu börjar uppladdningen!

Efter touren drack jag en gainomax longdistance recovery och sedan lite sill-lunch med familjen på Dalagården, följd av grillning :D Perfekt!


2 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Du tror inte att det var dina kläder som fick dem att tro att du var rejält vilse? Tällbergsbacken har hööög mysfaktor.
    Hälsningar Hasse

    SvaraRadera
  2. Hahaha, Hasse. Ja, jo mina kläder kan det också ha varit. Hehe. Undrar vad dom tänkte när dom såg ÄNNU EN Stockholms-cyklist cykla runt Siljan. Men jag hälsade glatt åt alla. Naturligtvis!

    Javisst har backen en hög mysfaktor. Var mycket frestat att ta den en gång till. Så som du instruerade.

    SvaraRadera