söndag 15 juli 2012

Gainomax till Lidingöloppet?

Ja, då var det dags igen för min ansökan till Gainomax Sports Team inför Lidingöloppet. Till Vätternrundan fick jag vara med och hade nytta av Gainomax produkter före, under och efter Vätternrundan.

Idag testade Nadine och jag Lidingöloppets sista mil och var sin Gainomax produkt i direkt anslutning till passet. Jag tuggade på en energy bar som sällan smakade så gott som efter dagens pass. Vet inte varför men den bara försvann innan jag hann tänka på vilken smak jag egentligen hade. Förträffligt med snabb energi efter passet när det tog nästan 2 timmar innan maten var på bordet!

Jag ser väl lite missbildat ut, men som sagt -
hungern och suget lät mig glömma all vett o ettikett.
Man var ju lite glad över att ha klarat av milen igen. Det var faktiskt ett tag sedan jag sprang "så här långt". Det första längre passet alltså (OBS! inte att förväxla med ett hederligt långpass). Knät kändes fint, den fortfarande operations-ömma axeln var också med utan att bråka. Fin fin.

Alla vet ju att Lidingöloppet är backigt. Men de värsta backarna ska avverkas i sista milen: Grönsta backe, Abborrebacke och Karins backe. Grönsta backen kommer direkt i början av milen. Men Abborrebacken är en låååång surdeg. Den vill liksom aldrig sluta. Man tror att man är uppe, det sluttar även lite nedåt men sen går det uppför igen tills man ser skylten att man har nått högsta punkten (46 möh). "Jag hann knappt återhämta mig efter jag joggat upp den, alltid med Nadine som draghjälp. Men sen försvann hon. Hon är verkligen i bra form!

Här syns alltså Nadine på Grönsta-backen skylten med sin long-distance recovery drink. Första gången hon provade och garanterad inte sista. Hon tyckte att den var riktig god.Vi avslutade med stretch och lite tipps på bra träningsövningar för baken: ta hjälp av en stol och skjut benet rakt bakåt. Upprepa ett par gånger, Nadine lovar att det kommer att kännas!Sist men inte minst:
Varför ska jag få en plats i Gainomax Sports Team? Det räcker väl med vanlig mat och lite snacks till träningen? Tja, kanske det. Men enligt min mening och min erfarenhet så blir allt runt omkring träningen så mycket enklare när man kan ta med sig bars, en dryck. Detta har hjälpt mig enormt under träningen inför Vätternrundan. Nu hoppas jag att kunna starta om min Klassiker med Lidingöloppet och få hjälp av Gainomax.

Hur tränar du inför dina lopp, dina mål? Vad är din strategi (hur många gånger i veckan, vilken intensitet)?

Använder du produkter såsom bars, drycker, geler? Eller är det vanliga bananer, russin, nötter och godis som gäller?

Har du erfarenhet av tillskottsprodukter? Har de hjälpt dig?

http://gainomax.com/sports-team/
Annettchen_s@hotmail.com

3 kommentarer:

 1. Deras produkter är verkligen riktigt bra!
  Vi får hålla tummarna för att vi får komma med i teamet igen! :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till med Sponsringen!
  Själv väntar jag med LL till nästa år. Är för tidigt i min "löpar-karriär", om den ens har börjat än... Hehe...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Några liter ärtsoppa och en rejäl trave pannkakor typ 15 st eller fler, det är grejer det :-)
  Havregrynsgröt, bananer, vatten, energidryck och bars är bra. Mentalt är det en klar fördel om allt som skall klaffa är klart minst dagen innan aktiviteten, det finns inget som kan störa så mycket som borttappade, glömda eller strulande grejer.
  Jag väljer bort gel. Funkar inte för min del, bara kladdigt, äckligt och tillfälligt speedande.
  Lycka till med sponsringen. Håller tummarna för friska axlar och knän. Hälsningar Hasse

  SvaraRadera