tisdag 22 februari 2011

Team Stockholm Marathon i Monte Gordo

Flitiga TSM-löpare i Portugal. Foto: lånat av TeamStockholmMarathon.
Om 2 veckor bär det av mot Portugal, närmare bestämt Monte Gordo vid Algarve-kusten. Staden är belägen vid havet, i närheten av Rio Guadiana som samtidigt utgör gränsen till Spanien. I helgen fick vi den första informationen:

Flyget går på söndag morgon (6/3) kl. 6.00 från Arlanda till Faro. I Monte Gordo väntar förutom träning även möjlighet till utflykter till Sevilla och Gibralta. Söndagen därpå (13/3) åker vi tillbaka till Stockholm och landar rund lunchtiden. Vi fick en "voucher" som vi ska använda för att checka in på Arlanda. Sedan går bussen från Faro till hotellet (inkluderat i priset). Tillgång till internet finns dels i hotellet men ett bättre alternativ ska internetkaffeerna vara. Men varför ska man sitta på internetcaffé när man är i Portugal för att träna?!

Under söndagens träning pratade jag även med en av ledarna som gav lite mer detaljerade tips. Det blir 2 löppass om dagen. Sedan är det fritt för alla att utnyttja hela springtime travels utbud med gympa- yoga- och alla-möjliga-sorters pass. På fredagen står "bergspasset" på programmet. Det är 1 av 2 långpass, i detta fall i bergen. Och för den som vill så finns möjligheten att prova på ett riktigt ultrapass (minst 5 mil). Vi börjar då med 14 km i bergen för att sedan tar oss hemåt under resten av dagen. Jag skulle ta med mig löparryggan och massor av bars! Uppfattat!

Hur blir vädret då? Tja, det kan tydligen bli hur som helst och man ska ta med sig hela löpargarderoben. Finkläder? Jajamensan! Middag och dans blir det också. Spännande.

1 kommentar:

  1. Va kul!!! Har funderat på detta läger många gånger men får liksom inte in det. Man skulle vara mer ledig helt enkelt! Eller prioritera.....Ha så jättekul o träna på!

    SvaraRadera