onsdag 2 februari 2011

Träningspass med Linnéa IF och vallningsrädsla

Det känns som man är på g igen. Innan jag ger mig iväg till Zinken så brukar det utspelas ett intressant skådespel i mitt inre: den lata Annetten hittar på så otrolig många ursäkter för att stanna hemma och den flitiga Annetten försöker motargumentera. Det känns som dvävulen och änglen. Men igår behövdes det inte mycket för att "änglen" skulle vinna kampen.

Med under träningen var Markus Stålbom som coachade oss i löpteknik. Vi fick några intressanta tipps. Får se, det kanske blir ett inlägg om det längre fram. Sedan körde vi 700m-intervaller. Det var roligt. Har inte utvärderad data från klockan ännu men några kikar på klockan visade ett tempo på omkring 5.30. Jag tror att det blev 8 intervaller men jag tappade bort räkningen. Ca 8 km blev det totalt. Vi var en mycket stor grupp men det gick alldeles utmärkt. Nu fanns det flera "långsamma" löpare så att man aldrig behövde känna sig ensam när man låg sist och blev varvad för andra gången :) Ett bra pass, som vanligt.


Så brukar det se ut i omklädningsrummet innan ett löppass. Bilden togs förra tisdag då Rubin McRae var gästtränare och peppade mig uppförs långbacken. Mycket bra pass det med och jättetrevlig och kunnig kille. Foto: privat.

Jag har börjat få skid-abstinens. Funderar intensivt på vart man ska åka över en helg för lite skidåkning. Eller hur man bäst ska klara en runda på isiga Ågestabanan. Enligt israpporterna på skidspår.se ser det inte så lysande ut. Bättre på Ekerö. Dit har jag iofs velat åka sen länge men det är kanske bäst att prova en ny bana när det är dagsljus och då blir det inte förrän om 3 veckor för min del. Då kan det se helt annorlunda ut även där.

Ett annat alternativ är att ta bort tejpen och köra med klister. Och då kommer vi in i det rubriken antyder: rädsla för vallning. Alla säger att det inte behöver vara så märkvärdigt, men för det första ska man ta bort tejpen. Antingen lämnar man in skidorna vilket också kräver tid eller så tar man steget och skaffar sig allt själv.

Har ju deltagit i Alewalds vallaskola (ingick i skidköpet såsom en teknikkurs) och det såg faktiskt inte så svårt ut.
Vallaskola på Alewalds butik på Kungsgatan.
Vallautrustning kunde köpas till reducerad pris. Foto: privat.
Men så ska man köpa ett vallabord. Man ska köpa vallagärn och hela vallakittet. Inte bara att det kostar en del pengar utan man ska ju lägga ner tid på att valla också. Man ska lära sig hur och när man ska valla. Det är iofs roligt och därför har jag ju köpt vallningsbara skidor. Och så ska man ju också ha plats för självaste vallningen (det kladdar en hel del) och plats för att förvara framförallt bordet. Det är en del pyssel kring det som jag hade tänkt skjuta upp till nästa säsong. Men självaste rädslan ligger nog mer i det att man tror att man gör saker fel. Det kan väl inte bli så mycket fel med klister men "vanlig" fäst- och glidvalla? Puhhh, finns det inte någon enkel tabell?

Aja, nu hoppas vi i alla fall på lite nysnö innan vintern försvinner helt. Det går även enklare att springa då.


Aktuell status:
Tisdag
Maten efter träningen: Gainomax vanilj direkt i anslutning
Kväll: Fullkornspasta med tomatsås, bacon, vitlök, körsbärstomater, torkade tomater, persilja, färsk riven parmesan och sallad. Till det stekte vi var sitt ägg. Gott!!!
Läggdags: 23.30

Onsdag
Gick upp: 6.20
Frukost: Gröt (7 msk) + frysta hallon och blåbär
Mellis: Halv energibar
*Spinning
Lunch: Cesarsallad
Mellis: Halv energibar

Planerat
Kvällsmat: Tyvärr inget inplanerat :(
Läggdags: 23.00
Torsdag: Bodypump
Fredag: 8 km lättdistans
Lördag: Långdistanspass med MarathonMia och Running Sweden på Lidingö
Söndag: 6 km lättdistans

Motivation: 8 av 10
Energi: 8 av 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar