torsdag 17 mars 2011

Preparat för ett friskare och piggare liv?

För mig händer det i alla fall med jämna mellanrum att jag känner mig låg och lite små energilös. Ibland när det slår till något hårdare väljer man att stanna hemma från jobbet - man vill ju dels undvika att smitta andra om man nu bär på något smittsamt och så vill man ha nära till toalett och en snabbare tillfriskning.

Men vad gör jag hemma för att tillfriskna igen? Och vad bör man göra till vardags för att undvika energikraschar som ju påverkar oss så mycket?

Givetvis beror det på hur pass dålig man är. Är det en tung förkylning eller mag/tarminfektion så finns det bara sängen. Annars blandar jag lågenergikrävande sysselsättning med aktiv vila, såsom sömn. Är man däremot inte försiktig så riskerar man att må sämre för varje dag därhemma: huvudvärk, gaser i magen och dylikt är en följd av för mycket sittande/liggande och instängd luft.

Men lugn. Det finns faktiskt hjälp till alla våra problem. Nu när man får lite tid att läsa tidningar och reklam som skickas med posten snubblade jag över tidningen "Aktuellt för Kropp&själ".

Detta är något för mig, och så börjar jag läsa. Rubriker såsom "Motionera när du vill, oavsett väder och vind" och "Mitt minne fungerar mycket bättre nu" är ju som skapta för mig! Enligt tidningen så kan jag alltså med det rätta preparatet får bukt med följande problem:

1. Led- och muskelvärk: visst! efter varje träning!
2. Trötthet: absolut!
3. Lust och uthållighet: preparat för förbättrat sexliv, iofs bara för killar men vem vet?
4. Yrsel, glömska, öronsys: glömsk är jag ju jämt, fråga min man!
5. Astma: pollensäsongen hälsar!
6. Förkylning: jajamensan!
7. Immunförsvaret: alltid bra att vara förberedd för det som komma skall.
8. Prostataproblem: ok, inte just jag.
9. Ballongmage: give me more!
10. Herpes: jepp!
11. Klimakteriet: inte ännu men tids nog...
12. Stress: visst, vem lider inte av stress.
13. Ämnesomsättning: visa mig någon som inte har problem med ämnesomsättningen!
14. Depression: lite låg är man ju här och var.
15. Hud, hår, vitalitet: de nya finnarna på halsen tyder väl på hudproblem, eller?
16. Ögonsjukdomar: klassisk; varbildning i ögonen efter mycket petande med linser. Ja.

Dessutom blir jag inspirerat av löpbandet som alla borde ha hemma, massagestolen och succétoffeln med specialsulor mot trötta fötter från Asien (bygger ju på 5000-årig kunskap - då måste det vara bra). Ska genast beställa alla produkter i tidningen! Då mår jag säkert toppen resten av livet.

Nej nej. Det kan väl ändå inte vara vägen?

Vi är så lyckligt lottade att ha en underbar städerska som kommer varannan vecka hem till oss. När jag vid lunchtiden var på väg ner till pizzerian för att jag inte orkade ta hand om min stackars kropp med bra mat så gav hon lite enkla tipps "Pizza? Ja, nån gång inget problem. Men prova med enklare soppor. Det är både gott och enkelt att tillaga, dessutom inte lika maffig som en pizza." Tack Ava för sparken i rumpan. Dumpade pizzan (innan jag hade köpt den alltså) och slängde ihop en enkel men nyttig måltid med det som fanns i kylskåpet. Lyckade också stänka ner den fina rengjorda spisen. Men gjorde rent igen :)


Är det inte så vi håller oss friska och blir friska igen? Sparka oss i rumpan och ta hand om oss med enkla medel?

2 kommentarer:

  1. Den tallriken såg hur mumsig ut som helst!
    Lite majjo och bacon så är det en komplett LCHF middag!

    MUMS!

    SvaraRadera
  2. Ja, majjo och bacon! Det glömde jag ju! Tack för tipset :)

    SvaraRadera