söndag 10 juli 2011

Fler backar, tack!

Bodypumpen och spinningen på jobbet ställdes in för några veckor sedan. De flesta har börjat gå på semester. Försöker alltså nu att ersätta spinningen med ett extra löppass. Det har gått sådär. Vissa veckor blir det 4 pass, vissa 3. Och ett långpass på helgen finns nästan alltid med.

Förra helgens långpass var minst sagt fantastiskt. Fartlek över 16 kilometer i ett flackt, tyskt landskap. Medelfarten blev 6 min/km. Det kändes otroligt skönt att sträcka ut benen. Andningen var som aldrig förr, jag flöt ovanför maken. Anade vad man menar med "runners high".

Det har varit en del intervall-passer. Allt på snabba, flacka banor. Förutom 1 backpass i Ågesta i veckan. Med tanke på att jag ska springa Lidingöloppet så är det lite fel prioriterat måste jag säga. Intervaller får självklart inte fattas men jag bör byta mina tröskel-/snabbdistanspass mot backpass. Man kanske ska hälsa på Flottsbrobacken?

Imorgon är jag coach åt min svägerska som ska springa Bellmannstafetten med oss. Hennes mål är att ta sig runt den 5-kilometersbanan springandes. Vi springer 4 km i Ågesta där vi varvar gång med lätt jogg. Hoppas jag har chansen att springa hem sen. Då borde man åtminstone få ihop ca 14 km. Inget långpass egentligen men man kanske kan lägga in några intervaller/fartökningar? Så roligt med lite fart, så roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar