måndag 16 maj 2011

Nervös

Nervös är jag inför morgondagens cykelpass.
Morgonens pass, 16,5 km
Först ska jag ta racern hemifrån till Tumba för att kliva på pendeln där. Kort transportsträcka till Östertälje och därifrån vidare till Södertälje. Jag räknar med att vara duschat på min arbetsplats 8.00 (har ombyte placerat på jobbet).

Eftermiddagens pass, 32 km
Kl. 16.00 byter jag om igen till cykelkläder och cykla hela vägen från Södertälje till Ekerö.


Cykelplaneraren är ett bra verktyg för att beräkna längd på routen. Däremot visar den kanske inte alltid bästa vägen för landsvägscykling. Bild: Skärmdump från http://cykla.stockholm.se/
Inga jättesträckor men ändå lite småläskigt när man aldrig har cyklat så länge/mycket på racern. Som barn/ungdom har jag gjort cykelsemester där vi cyklade genom Tyskland och Frankrike. Det kunde bli ett par tusen kilometrar på 3 eller 4 veckor men det var en vanlig cykel, ingen racer. Gick lite långsammare förstås men var betydligt bekvämare. Jag bävar för spänningar i nackmuskulaturen. Är även superrädd för att vurpa eller få punktering. Hoppas inte det ösregnar. Då fegar jag nog ur särskild nu när cykelkollegan som skulle cykla med från Södertälje har fått ställa in pga en skada.

Någon med ett par positiva tankar till en ovan nybörjare? Någon?

3 kommentarer:

 1. Se till att du har med dig lagningsprylar, jag har ännu inte råkat ut för punka(*peppar,peppar*) men det vore surt/jobbigt att råka ut för det.

  Tog för drygt någon vecka sedan en ordentlig långrunda från Huddinge via Riksten-Tungelsta-Västerhaninge-Jordbro och sedan hem. Blev 58 km och jag var ganska mör efteråt.

  Se till att ha lite pengar alt ett kort med dig, jag stannade till på min långrunda och köpte mer energidryck.

  Hur många mil har du fått ihop och hur lyckas du kombinera det med maran ?

  Jag kommer få hoppa över maran pga en fotledsskada men det går bra för fotleden att cykla.

  SvaraRadera
 2. Hej Christer.

  Tack för tipsen! Jag köpte en liten sadelväska som är fylld med 2 slangar, 2 luftpatroner (MTB egentligen men ska vara bättre för racer) och 2 st klämmor som man ska använda när man har fått punka. Men jag har INGEN ANING hur man gör! Varje gång jag kör över grus och det låter konsitgt så skickar jag upp en kort bön att jag inte får punka, är livsrädd för att behöver strula med det. Samtidigt som jag önskar att jag får punka precis innan jag kommer hem, så kan man i lugn och ro prova hemma.

  Oj, 58 km är lång. Så lång har jag inte cyklat på en och samma gång. Totalt har jag kanske fått ihop 11 mil på racern och ytterligare 2,5 mil på MTB. Inget att skryta med men Vätterrundan blir ju inte i år heller.

  Jag måste ta det lugnt och inte förivra mig. Annars sabbar jag min maraträning. Men jag har kört ett spinningpass i veckan sen ca 1 år tillbaka, kroppen är liksom van att ta i på cykeln 1 gg/vecka. Cyklar jag som idag så kör jag ingen spinning nu så tät inpå maran. Märkte att de drygt 5 mil sammanlagt under dagen känns i benen fastän på ett annat sätt än löpningen.

  Jättetråkigt att du har fått problem med fotleden. Hoppas du tycker om cykling i alla fall?

  SvaraRadera
 3. Jag har samma utrustning men bara 1 slang och 1 patron och 3 klämmor. Jag har endast en aning om hur man gör... :-)

  Det värsta som kan hända är ju om det blir punka på bakhjulet, fy fasen för att försöka trassla ut det ur växlar mm. Jag måste öva på att göra slangbyten.

  Aha, jag trodde du skulle cykla Vättern i år. Lycka till med maran nu och hoppas det går bra. Jag skulle gärna springa men foten håller inte riktigt ännu.

  Japp, det e skitroligt att cykla och särskilt med racer. :-)

  SvaraRadera