fredag 30 juli 2010

Korta intervaller med TSM i spöregn

Ja, i Stockholm och området spöregnade det igår. Men det bekymrade inte de ca 60 löpare som hade samlats för TSM-träning på SATS vid Stadion. En av kvällens höjdpunkter var att Anders S. prickade av oss :-) Han är ju en löp-kändis och som alltid med kändisar så blir man lite pirrig när man ser dem eller SKA PRATA med dem! Han är otrolig vänlig och har ett leende i hela ansiktet som gör att man helst vill ge honom en stor bamse kram. Med ett skratt grattade han alla som hade kommit för att träna fastän det var så pass blött ute.

Och blötta blev vi med detsamma! Kläderna, huvudet, skorna, strumporna, allt var genomblöt! Vi kunde inte ens läsa av våra klockor för de var dränkta med vatten. Men vad roligt det var, alltså! Och vilket flyt hela gruppen fick genom hela passet!

Uppvärmning (ca 2,5 km), löpskolning, 3 koordinationslopp och sedan intervallerna: 1 min - 1 min ståvila. 2 min - 2 min ståvila. 3 min - 3 min joggvila. 3 min - 2 min ståvila. 2 min - 1 min ståvila. 1 min och vila inför nerjogg. Efter den sista 3 min-intervallen skulle tempot ökas för varje intervall så att vi kommer ner till 5.00-farten. Det var målet. Men eftersom hela gruppen hade så otroligt kul och vi hade ett bra flyt så fick vi toppen-tider. Min Garmin visade mellan 3.07 och 4.15 för sista minuten. Can't believe it!!! Överhuvudtaget befann vi oss under 6-farten för varenda intervall. Otroligt bra jobbat måste jag säga och det kändes grymt bra i kroppen när vi väl återfann oss i omklädningsrummet och i bastun. För bastu blev det för en del av oss. Det var ju trots allt kallt och blött ute. Distansen fick vi till 8.25 km.
Min svägerska Johanna frågade mig var vi brukar springa. Jag är känd för en usel orientering och kunde knappt svara på det. Nu har jag mha klockan och Garmin Connect tagit fram en karta. Intervallerna sprang vi på en asfalterad stig som går mot Lindingöbron. Har även försökt ta fram en skärmdump över hastigheten, en sådär fin kurva som Petra Månström brukar ha men jag tyckte inte kurvan stämde överens med den kurvan jag fick direkt från klockan? Det gick inte att läsa av intervallerna och då känns det liksom meningslöst.

Skärmdump från Garmin Connect.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar