fredag 16 juli 2010

Långa intervaller med TSM

Torsdag kväll: Då var det dags igen för TSM-träningen. Denna gång kommer jag i god tid och ser att det finns en kameramann på plats. Det är SVT som gör ett inslag om TSM-träningen för en av helgens Rapport-sändningar. Vad kul. 2 tjejer som står bredvid mig blir intervjuad före passet. Inslaget kan ses här vid rund 20 minuter.

I början av passet hälsar Anders oss välkomna och uppmanar oss att ta det lugnt med tanke på vädret (solsken och rund 28 grader). Och så får vi instruktioner om hur vi ska springa inför kameran :-) Nej, vi fick inte höra i vilken löpstil vi skulle springa men det skulle bli några rundvarv med samtliga grupper. Det skulle se ut som om vi är en enda stor grupp som tränar tillsammans inför Halvmaran. 1.30-gruppen först och 2.10 gruppen sist (det är vi, det). Vi springer några varv runt medan kameramannen filma sin kollega som gör reportaget med oss i bakgrunden. Sedan ska vi springa runt husen där kameramannen hade placerat sig på ett fint ställe. Ewa, vår intruktör behåller ett kallt huvud och ger instruktion om att korta ner varven och inte delta fullt ut i sista rundan kring husen. Vi måste spara energin för dagens pass: LÅNGA INTERVALLER! (Tack Ewa!)

Efter uppvärmning (ca 1,5-2 km) följer löpskolning och några stegrings-/koordinationslopp. Sedan kör vi 3 minuters-intervaller som ska ge ca 600 meter. 5 stycken intervaller med 1 minuters ståvila emellan. Alla springer dessa 3 minuter i sitt eget tempo men det är naturligtvis meningen att pusha sig till ett högt tempo och som det visar sig så hinner vi längre än 600 meter. Trots värmen. Nedjogg, hämtning av en flaska Gatorade och stretch. 9,2 km blev det enligt Ewas Garmin. Inte illa, inte alls illa för den sämsta gruppen.

Jag är med hela passet men känner stark smärta i vänstra vaden och högra knäväcket. Känningarna började redan i onsdags efter passet. Ewa rekommenderar vila och kompressionsstrumpor. Det blir väl 2 dagars vila fram till söndagens pass. I förhoppning på att det blir bättre.

Det kommer att serveras Gatorade Orange på Halvmaran. Jag provade den igår och den smakar bra men man får lite klibbig känsla i munnen. Jag får köpa pulvret och vänja mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar