söndag 24 oktober 2010

Längdskidor och tighta tights

Efter en liten jobbig start på dagen med illamående, ont i magen och diaré lyckades jag samla lite krafter för ett besök på Lännasport, en stor och allround sportaffär i Huddinge/Länna. Huvudsyftet var att få info om ett passande par längdskidor.

Atomic Vasa Race. Foto: Team Sportia
Jag har aldrig åkt längd (dock nedförs) men alltid velat prova. Det verkar otroligt roligt och ett bra komplement till löpning. Jag kommer säkerligen tycka om sporten och kommer säkert vilja åka tjejvasan nån gång. Då är det tydligen vallningsbara man ska satsa på. Han visade mig ett par Atomic Vasa Race. Att raca - ja, det är något för mig. Jag kommer säkert vara jätterädd första gången jag står på dem! Hur fånigt blir inte det. Men skidan är tydligen en bra skida för att utvecklas i. Man vill ju inte att det känns tråkigt redan efter 1 säsong. Inklusive bindning (+ skor) skulle det gå på 3000:- sen tillkommer ett par stavar för ca 600:- och en väska för ca 300:- Alltså rund 4000:- för kalaset. Puuuhhh... Ska titta vidare.

Passade även på att kika på deras vintertights. Hittade ett par mysiga från Craft som var fodrade och hade något slags överdrag på låren? Jag valde storleken L men tyckte att de verkade ganska smala och framförallt korta? Tog även med mig herrmodellen i storlek M in i omklädningsrummet, den verkade lite längre i benen i alla fall. Men jag förstår inte. Visst har jag kraftiga lår men i veckan visade vågen 59 kg och jag är 175 cm lång. Det är ju ingen övervikt direkt? Och hur kan det komma sig att storlek L känns som en barnmodell? Tightsen var för kort och extremt tighta!!! Jag undrar hur alla med ännu kraftigare lår än mina klarar sig? Herrmodellen var iofs längre men lika smal och tight.

Inget som följde med mig hem denna gång...

3 kommentarer:

 1. Längdskidor är superroligt! Jag har ett par nästan likadana skidor, tror mina heter Vasa Classic? Ja, du ser jag är inte jätteinne på det här med skidor när jag inte ens vet vad mina skidor heter... ;-)
  Crafts byxor har aldrig funkat för mig. Har ett vindställ i storlek 40 där jackan är ENORMT stor och byxorna så små (och ingen stretch) att det absolut inte går att träna i dem. Använder dem bara som överdrag innan lopp till exempel.
  Min teori är ju att Crafts kläder mer är designade för män med jättesmala ben och stora magar... Hahah.

  SvaraRadera
 2. Jag gav samma pris för ett skidpaktet förra året och blev välidgt nöjd. Om det kostar 3,5 eller 4 tkr kanske spelar mindre roll på 5-6 år du kan använda dem? Men man behöver mentalt förbereda sig innan inköpet :) Sen har du valla-kit ifall du inte tänker köra tejp.

  Craft's vinterfodrade tights använder jag, det är perfekt både för längd o löpning under vintern. Just det vindavvisande på låren är skönt när det blåser kallt. Nu har jag långa ben, och de passar mig. Eller så har de gjort om modellerna i år?

  // Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja, det gäller väl mest att man ställa in sig mentalt på att det ska kosta rund 4000:- (plus vallakit senare). Men det är nog bra att titta in i olika butiker och får lite mer info innan man bestämmer sig. Sen gäller det att inte vela för länge för då finns det inga kvar (som förra året!)

  Alltså jag fick ju på mig tightsen men tyckte det var konstigt att ett par i storlek L var dels för korta både i benet och rund magen och dels att det kändes riktigt obehaglig att röra sig i dem. Det är kanske inget märke för oss med lite lite större höfter och lår? ;) Annars verkade dom jättesköna. Kanske hittar ett par i storlek XL eller XXL hahaha

  SvaraRadera