fredag 25 maj 2012

Cykling, cykling, cykling, cykel

Dessa dagar handlar allt - och lite därtill - om cykling och? Ja, just det: cykeln. Inte så konstigt kanske med tanke på att Vätternrundan är om 3 veckor ganska så exakt. Om 3 veckor vid denna tid befinner jag mig förmodligen i Motala och försöker att byta min starttid från 5:12 till 4:06 för att kunna cykla med Hovets sub12-klunga.

Har även bytt sadel till en mer tjejanpassat modell med mer plats för mellanben-partiet. Det blev en Bontrager Affinity RL WSD i vit. Nu hoppas jag på mindre skavsår och skönare turer.

Cykeln har även varit på service vilket har gett mig en nästintill ny cykeln. Reglaget och kedjan går som smör nu. Passade även på att byta styrlindan till en sprojlans ny vit med Bianchi loggan på. Aahhhh, fantastisch!

Cyklingen framöver ser ut som följande:
v21
Tor: Pendlingscykling till/från jobbet (ca 62 km)
Fre: Pendlingscykling jobbet (ca 72 km)
Lör: Långpass med Hovet (ca 100 km)

v22
Tord: Pendlingscykling (62 km)
Fre: Pendlingscykling (62 km)
Lör: Långpass med sub12 mastergruppen (150-200 km)

v23
Ons: Nationaldagstrampet Södertälje (110 km)
Tor: Pendlingscykling (62 km)
Lör: Siljan runt själv (120 km)


v24
Tis: Ev backpass
Tor: Pendlingscykling (62 km)
Lör: Vätternrundan (300 km)


Tillkommer 2 gg/vecka styrketräning, rullskidåkning samt längre snabba promenader som denna igår på 10 km.


Nu är det snart dags för hemcykling där vi tar ut svängen lite runt Bornsjön. Åh fantastiskt! Laddar numera alltid med en Gainomax Energy Bar. Efter passet blir det alltid en Gainomax Shake. Efter långpassen blir det självklart den stora shaken! Fungerar toppen!


1 kommentar:

  1. Det var en trevlig eftermiddagstur idag. Mysigt tempo utan stress. Tog något mindre än en timme och därmed ett snitt runt 25 km/h. Stämmer nog bra med tanke på de partier där man måste vara försiktig. Skitsegt sista biten hem. Jag snittade 26 km/h så det tog också ungefär en timme. Har smetat antiglidpasta på sadelstolpe och justerat höjd och vinkel samt antiglidpasta och justering av styre. Känner att inställningarna förändras under färd och självklart blir det sämre och sämre. Ha en bra helg! Samla mycket steg. Hälsningar Hasse

    SvaraRadera