torsdag 31 maj 2012

Pendlingscykling, rullskidåkning och (tränings)kaos

(Tränings-)Kaos hemma måste väl ändå vara varje motionärs vardag?! Nä-ä. Nu får det ju faktiskt vara nog. Man börjar ju bli helt tokigt.

Går upp tidigt, slängar på mig träningskläder, rotar i diverse ryggsäckar, ger mig ut med cykeln med mål Södertälje. Duschar, jobbar, bytar om igen till träningskläder och cyklar hemåt. Efter totalt 67 km placerar jag cykeln i sovrummet:


(Notera: Cykel i sovrummet)

Bytte om till torra kläder och hängde cykelkläderna på tork bland andra tvättade träningskläder i "mitt rum" där även ryggsäcken med alla vandringsprylar finns:


(Notera: Träningskläder på tork, vandringsgrejer i mitt rum)

Som sagt, på med torra kläder, på med skidpjäxorna, in med rullskidorna i bilen, hinner ta med mig en Gainomax Shake som jag slänger i mig och bort mot Samglas parkeringsplats vid Ågestavägen. Där träffade jag ett gäng glada och pigga (rull)skidåkare från Huddinge Skidklubb. Ragnar gick igenom teknik, säkerhet och teorin bakom rullskidåkning. Därefter rullade vi iväg på Ågestavägen. Sh*t vad roligt det var. Och jobbigt! Ragnar lärde mig bromsa, stakning med frånskjut, åkte utan stavar uppför. Sådär höll vi på kanske 45 minuter. Alla tyckte det var så roligt att vi nu försöker träffas regelbundet på torsdagar. Åtminstone nu såhär i början för att komma igång. Nästa rullskidträff alltså nästa torsdag kl. 18.30 vid Samglas om någon vill hänga på :) Ragnar erbjöd sig även att träffa mig en annan tid för att öva tillsammans. Vad snällt.

Kommer hem, skidorna, pjäxorna, stavarna, hjälm, etc liggandes i hallen:


Löparryggan som jag använde under cyklingen och som jag tog med mig i bilen la jag för tillfället i vardagsrummet/köket, rotade i den, letade efter något:


(Notera: Rullskidor, hjälm, pjäxor och en uppsjö av div andra träningsskor, cykelflaska, hanskar, stavar i hallen. Löparrygga i köket/vardagsrummet.)

Av med kläderna, in i badrummet för en varm, skön dusch. Och oj, vad ligger där? Tisdagens grejer från Vårruset, tvättade t-shirts som ännu inte har sorterats in, ryggsäckar, filt. Notera alltså, detta i badrummet:


Man kanske hinner sortera in lite saker i alla fall. Vattenflaskor för torkning i köket. Garmin för laddning - på kaffebryggaren!!! Rullskidorna bland de vanliga skidor och cykelpumpen i klädkammaren:
(Notera: vatten(tränings)flaskor i köket, Garmin på kaffemaskinen, skidor, cykelpump och div andra träningsgrejer i klädkammaren.)

Nu är det alltså enbart Daniels rum och hans badrum som är fri från träningssaker. Detta är ju helt otroligt!

Och när ska man då hinna fixa sin balkong med blommor? När ska man ens hinna slänga julgranen??? Tror inte vi ska bo i villa :)PS: Ja, just det. Nu ska jag packa träningsväskan för morgondagens lunchpass - ballcore!
2 kommentarer:

  1. Haha! Välkommen i gänget! Hemma har vi konstaterat att jag har fler skor än min fru. Dock nästan uteslutande för träning och inga pumps.

    SvaraRadera
  2. Ser det likadan ut hos er? Kan tänka mig att det lätt blir mååånga träningsskor :)

    SvaraRadera