måndag 28 maj 2012

Träningen för v21

Ny fin, vit styrlinda

Förra veckans träning såg ut som följande:

Måndag:
Vila. Var hos ortopeden Klas Östberg för en second opinion av mitt knä. Han var inte så säkert på första diagnosen (främre knäledssyndrom) och skickade mig till magnetröntgen. Vi håller tummarna.

Tisdag:
Styrketräning med Marcus på Huddinges gym.
2 km uppförsbackelöpning på löpbandet vilket min nya ortoped rekommenderade. Gjorde rätt så ont...

Onsdag:
Styrketräning på Astras gym med Hasse. Han kör "intervallstyrka" vilket innebär 60% mingel och 40% styrkeövningar. Jag kör lite hårdare men det blev ett kort pass.

Torsdag:
Pendlingscykling till och från jobbet, ca 62 km. Jag kör på i ett lagom tempo, drar på lite mer på uppförsbackar. 
10 km promenad genom Huddinges landsbygden med chefen Kerstin och hundarna Heidi och Svante. Nu när GCC stegtävlingen har börjat måste man ju ligga på.

Fredag:
Pendlingscykling, ca 72 km. Mycket vacker dag. På hemvägen fick jag sällskap av Hasse och Per och så kör vi via Vällinge, runt Bornsjön, den något längre vägen. 2 fantastiska killar (och kollegor) faktiskt :D Vi tar det lugnt. Jag tänker på morgondagens tur med Hovet, Per tänker på hur roligt det är att åka racer (han har precis köpt sin första racer - mycket fin modell) och Hasse - ? Ja, ingen aning vad han har i huvudet.

Lördag:
Cykling med Fredriskhov 25 km/h-gruppen, 85 km. Per-Inge och jag väljer den långsammare gruppen framför den snabber (28 km/h) då vi saknar tillräckligt många av sub12-mastergruppen för att köra en egen runda runt Bornsjön. Det var kanske ett misstag, fick bara ihop 85 km totalt istället för 100 som jag hoppades på. Dessutom var gruppen mycket ojämt. Det blev lite kaotiskt emellanåt. Men även det måste man lära sig hantera. Jag är ingen van klung-cyklist heller ju! Säkert var det jag som orsakade oredan.

Söndag:
Vila. Ja. Det var ju en helgdag - pingstsöndag. Svärmorn fyllde år, det bjöds på kaffe, mackor och tårta i kyrkan. Grillning hos Elle och familj. Mmmhhh mysig. Men man satt ju på nålar när man bara fick ihop drygt 9000 steg på en hel dag (ingen cykling alls!).

Klämmer in måndagen också:
Måndag (idag):
Glad och intensiv lunchspinning i 35 min plus några styrkeövningar (lår, planka, axlar).

Gainomaxen då? Den är faktiskt till otrolig stor hjälp. Så himla enkelt att bara plocka ut grejer ur kylskåpet. Att kunna ladda upp med en bar är smidigt och gott. Jag är inte riktigt förtjust i proteinbarsen. De är väldigt söta och maffiga. Men energy bars och shakes är suveräna, både före, under och efter träningen! Nån tugga energy bar under ett cykelpass ger inte bara en viss mätthetskänsla utan också en snabb kick energy.

Ny Bontrager sadel. Loooove it already!

2 kommentarer:

  1. Vad jag har i huvudet? Luft och tvångstankar om massor med steg varje dag i sexton veckor. Varför, varför, varföööör var de tvungna att hitta på GCC? Den här hälsosatsningen för att få folk att röra på sig mer kommer få mig att åldras i förtid. Benen känns som stockar.
    Hälsningar Hasse

    SvaraRadera
  2. Haha, ja. Tur att någon i laget har tvångstankar om steg :) Efter Vättern kommer jag samla på mig mera steg än nu. Men just nu i den hetaste fasen är jag något försiktigt att inte slita ut mina ben. Ben som stockar låter ju inget vidare :)

    SvaraRadera