tisdag 2 november 2010

Jag tog mig ut!!!

Yes! Och det känns såååå skönt nu efteråt!

Så fort jag hade skrivit tidigare blogginlägg om min dåliga motivation körde jag en sista sväng förbi Petras Marathonblogg (ja, man har ju blivit något beroende av ämnet och alla bloggar, jag erkänner...). Där snubblade jag över hennes inlägg om den inspirerande frukosten hon har varit med om imorse. Och genast blev även jag inspirerat och motiverat. Även roligt att Marathon Mia var på föredraget. Hon är träningsledare på Linnéa Löpning och jag frågade henne ikväll om vad hon tyckte. Förutom att det faktiskt var väldigt inspirerande så tyckte hon framförallt att Adidas vd Henrik Bunge såg förtjusande ut i sina tights. Haha!

Träningen då? Det blev 4 gånger rund Liljeholmens sjö Trekanten, ett varv på 1,7 km. Ca 2 minuters vila emellan. Vår/Mias grupp hoppade över dubbelintervallen på 3400. Spykänslan kom ändå :) Jag körde järnet och är stolt att jag klarade av passet i en skaplig medelfart på omkring 5.50 per intervall. Vi klarade även av rejäla slutspurter. Kolla in maxfarten! Spåret är inte helt flackt måste jag tillägga. Ca i mitten av varvet kommer en brant stigning bestående av en trappa och motlut. Vi fick "förbud" på sista varvet att gå uppför trappan och backen. Ja, det är Mia!

Andra varvet var det tuffaste mentalt. Då kommer tankar som "ska jag inte bryta idag? jag var ju så trött". Vad gör man då? Jag stängde av helt och bara satt en fot framför nästa. Som när motivationen är nere och man ska ut ändå: bara på med skorna och inte tänka, - bara vidare i spåret och inte tänka - så gick det till. Så klart hjälpte Mias pepptalk: "Varje steg gör er till en bättre löpare" och  "Det är därför ni är här: för att ni KAN och för att det är ROLIGT".

Kvällens fakta:
Distans: 12.93 km
Medelfart: 6.36 min/km
Maxfart: 2.55 min/km

Jag lyckades dessutom ställa in klockan för varje varv. Nu fick jag även medelvärden per varv.

Data för uppvärmning, varv 1-4 och nedjogg tillbaka till Zinkensdamms IP.
Foto: Skärmdump Garmin Connect


3 kommentarer:

  1. Bra kämpat! Vilken härlig ledare ni verkar ha!

    SvaraRadera
  2. Ja, hon är verkligen toppen! Jag behöver någon som verkligen pushar och säger åt en. Ett gäng joggade tillbaka till klubblokalen efter varv 3. Jag var så trött att jag ville hänga på. Det märkte Mia och sa: "Ni 3 jogga tillbaka, men inte DU!" och så pekade hon på mig. Tja, vad ska man göra :) Och så fick jag inte släppa hennes tempo tills vi hade kommit till trappan (halva varvet). Klara instruktioner och press, det är bra!

    SvaraRadera
  3. Visst är det skönt när man lyckas ta sig ut, själv har jag haft en del problem med motivationen senaste tiden och ligger helt klart på sparlåga just nu. Borde försöka komma igång då jag också ska springa Sthlm Marathon 2011.

    SvaraRadera