lördag 13 november 2010

Vintern har kommit?

Oj, vilken vecka det har varit. Efter förra veckan var jag så motiverat, nytt pers på 5 och 6 km. Sen kom snöovädret. Oväder har tidigare inte hindrat mig ifrån mina träningsplaner utomhus. Tvärtom. Jag har blivit ännu mer taggat av det. Men inte när det snöar. Det är inte själva snön som är problemet utan väglaget. Jag är väldigt rädd för att ramla. Så klantigt som jag är halkar jag säkert omkring på trottoarens isbanan (jag kan snubbla över mina egna fötter eller t.o.m. ett hårstrån om det är så!) .

Tisdagsträningen med Linnéa ställdes därför in från min sida. Fick dock höra senare att det mestadels hade varit blött än halt. Torsdagsträningen med Linnéa fick också ställas in. Inte pga halkan utan för att jag rentav var för trött. Jag somnade på soffan kl. 17.45, vaknade 22.15, åt lite och var i sängen 23.15. Helt utslagen.

Imorse fick det vara nog. Jag gillar lördag mornar: man brukar ha tid, det är lugnt ute - inte så många bilar, luften är härligt. Det blev 11 km med kompisen Heidi i lugn 6.20-tempo. Ett härligt långpass innan frukost. Hade lite problem med tom mage fastän jag fick i mig en halv Gainomax före passet.

Såhär såg Heidi och jag ut innan passet.
Det är ju inte mörkt ute kl. 9.30 men är det lite grått, mulet och
disigt kan det vara bra att synas i trafiken. Foto: privat.
Jag var tvungen att bada även Heidi efteåt.
Och tro det eller ej: hon älskar att bli fönat.
Jag behöver bara sätta på fönen och så kommer hon.
Sen kan hon sitta i varmluften hur länge som helst.
Det är jag som inte orkar länge ;-) Foto: privat.

Alternativträningen i veckan har inte varit helt värdelöst. Tyvärr ringde jag några minuter för sent för att få en plats på spinningen både på onsdag och på fredag men power yoga II blev det i måndags och den vanliga body pumpen i torsdags.

Senare idag åkte vi in till stan. Vi äger ju en såndär Nespresso-maskin. Då inhandlades ett antal kapslar (kaffe). O så gick vi till Alewalds för att få ytterligare info om skidor. Där rekommenderades ett par längdskidor från Fischer (vet tyvärr inte modellen). Förra säsongens var nedsatta till 1899:- (och förr-förra säsongens, exakt samma funktion fast annan färg, kostade 1450:-). Tillkommer bindning för 500:- och ett par pjäxor för 1000:- så hamnar man med 10% rabatt på 3200:-. Plus ett par stavar för 700:- och då ligger man på drygt 4000:- Alltså ungefär samma pris som Länna Sport hade för ett paket. Fast hos Alewalds ingår det en vallningskurs samt en teknikkurs i Ursvik! Toppen. Väljer jag dessutom förr-förra årets modell kan jag spara ytterligare. Jag tror det får bli denna lösning!

Vidare blev det inköp av ett par dobbar, ett par vintertights och så kunde jag hämta mina gratis handskar som ingår i TSM-träningen.
Dobbar, handskar och vintertights. Nu kan vintern komma på riktigt! Foto: privat.
Jag provade ett par Icebug skor med dobbar på Löplabbet på Kungsgatan. De hade hela 2 par dubbade skor i butiken (Race butiken som det heter på nätet). Aha. Nej, dom var alldeles för breda. Ja, då fick jag prova med en sula. Nej fortfarande för breda och nu tappar jag greppet på hälen. Det finns också dobbar som man sätter utanpå sina vanliga skor. Aha. Ok. Men kan man få titta på dom??? Är det förresten dom enda dubbade skor som finns? Ja. Paus. Alltså dom enda som vi har i butiken. Aha. (Inget om butiken bredvid, inget om de andra butikerna i stan.) Jasså. Hon ville visst inte sälja något. Fick inte ens dom andra terrängskor rekommenderade. Vad är det för fel på dagens försäljare?! På löplabbets websida hittar jag en hel uppsjö av dubbade skor. Finns dom inte i en enda butik. Tja. Istället för ett par dubbade skor som kostar 1500:- blev det alltså ett par dobbar för 150:- av märket HBB.

Handskarna som jag hämtade i butiken var gratis och ingår i anmälan för TSM. Dom verkar vara kanon, är lite tjockare än dom jag brukar ha från Nike. Dessa är från Asics, har softshell på utsidan och förstärkningsgrepp på fingrarna. Kan då säkert användas för skidåkning också!

Jag efterlyste ju ett par tights som inte är för tighta och nu verkar jag har hittat dem. Det är ett par Craft och modellen heter "Women x-country elite". Kan inte hitta dem på nätet men dom fanns som sista paret hos Alewalds (säkert förra säsongens). Storleken är XL och de passade bra rund benen men var något för stora på magen. Då får man dra åt lite. De kostade 1095:- och hade förstärkning kring låren.

Imorgon är det snabbdistans med TSM. 4.30-gruppen springer 5 km som ska användas för att testa formen. Dels ska man utvärdera sigsjälv om den valda gruppen är den rätta, dels ska tiden jämföras med samma pass på våren. Då borde man ha  blivit en aning bättre. Riktvärdet för mig är 28.30 min på 5 km. Farten blir då kring 5.42. Min snittfart under förra träningen med Linnéa var 5.32 och då sprang jag 6 km. Jag borde grejja det alltså. Bara jag pressar mig lite och inte slappar! Dessutom ska Isabellah Andersson tillsammans med sin man föreläsa om sin träning innan vi börjar med passet. Kan det bli mer inspirerande?! Oh vad kul!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att bo i Stockholm, där finns det lite att välja på! Måste vara roligt att springa i organiserade grupper!

    SvaraRadera
  2. Ja det är faktiskt riktigt kul. Ibland har storstaden sina fördelar, ibland inte ;-) Och så får man träffa de stora löpstjärnorna Isabellah Andersson, Anders Szalkai... mmhhh...

    SvaraRadera